ELEMENTTIAIDAT JA METALLIAIDAT

Elementtiaita

Aidanmalli missä elementti koostuu sekä kolmesta metallilangasta (2D) tai yhdestä metallilangasta (3D) on asennettava vaaka vaateriin. Epätasaisen maaston esiintyessä aitarakennelman tulee tehdä porrastuksia.

Paljon korkeuseroja heittävässä maaperässä voi asennuksessa tarvita jopa pidempiä tolppia.

2D-aita tunnettu myös nimellä kolmilanka-aita tai säleaita. Näitä löytyy kahdella eri paksuudella, 6/5/6mm tai 8/6/8mm.

Tehdasväreistä löytyy Ral6005 vihreä ja Ral7016 harmaa. Materiaalit ovat kuumasinkitettyjä ja pulverimaalattuja.

3D-aitaa löytyy pulverimaalattuna kuin myös pelkällä sinkillä. Metallilanka on paksuudelta 4mm tai 5mm. Hitsatulle elementille antaa lisää näkyvyyttä sekä vahvuutta sen omaperäinen V- viilto, mistä myös nimike 3D.

 Elementtiaidat asennettaan 40x60mm neliskulmaisilla tolpilla ja siihen tarkoitetuilla U-kiinnikkeillä.

Metalliaita

Tietyissä aitamalleissa kuten Metalliaidoissa lisääntyy mitattaessa elementin mitalle myös tolpan leveys, koska kiinnitystapa on eri kuin esimerkiksi tavallisessa elementtiaidassa, missä elementit asennettaan toisiinsa kiinni.

Portin mitan mitoituksessa, varsinkin jos etäisyys on määritelty, tulisi laskea mukaan portin tolpat, saranat, lukon kieli sekä sen vastakappale, mitkä kokonaisuudessa voi vaikuta portin kokonaismittaan jopa noin 20cm-lla.

Tehdasporttien mitat on normaalisti pyöreät ja mitotettu tolpan keskikohdasta, mutta jos tehtaalta tullut portti ei näytä sopivansa kooltaan millään, niin erikoismitoitetun portin pystyy myös tilaamaan (kestää noin 3 viikkoa).

Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Suunnittellaan yhdessä teille sopivin ratkaisu.